Veiligheid en Kwaliteit

Speeltoestellen met veiligheid en kwaliteit

De houten speeltoestellen zijn ontwikkeld met het oog op de veiligheid van kinderen en zijn gebaseerd op de actuele geharmoniseerde Europese veiligheidsrichtlijnen (algemeen en speelgoed). Dit wil zeggen dat de speeltoestellen gecertificeerde speeltoestellen zijn en voldoen aan de Europese wetgeving speeltoestellen. De webshop is actief lid van de Europees technische commissie van "Safety of (activity) Toys (TC 52 / WG10)" en is betrokken geweest tot de totstandkoming van de Europese norm voor speelgoed (EN 71:2011). De conformiteitsverklaring, geverifieerd door onafhankelijke laboratoria is op de website te lezen.

Materialen Speeltoestellen

De speeltoestellen voor buiten in de tuin bevatten speciaal ontwikkelde componenten die de veiligheid van je kinderen maximaliseren. Standaard zitten bij elk speeltoestel bijvoorbeeld afwerkdoppen voor de bouten, een stootkussentje, handgrepen en grondankers. De veilige speeltoestellen hebben afgeronde randen en hoeken voor de kinderen en ze zijn weer- en UV-bestendig. Wel zo handig in de tuin! De materialen en afwerkingen zijn zacht voor kinderhanden en bieden maximale grip. De kits bevatten ook een uitgebreide montageset, met hardware, verbindingsbeugels, boren en al het andere dat je nodig hebt. Omdat niemand zin heeft in een urenlang gevecht met een instructieboekje, wordt er een duidelijke montagehandleiding meegeleverd.

Grondankers

Omdat veiligheid hoog in het vaandel staat zijn alle speeltoestellen GS gecertificeerd en voldoen zij aan de strengste veiligheidsvoorschriften. De grondankers spelen daarbij een grote rol. Want niet alleen tijdens het spelen, maar ook tijdens alle weersomstandigheden moet een houten speeltoestel goed op zijn plek blijven staan. Om te zorgen dat jij precies weet welke grondankers je moet gebruiken en hoe je ze moet plaatsen volgt hieronder een korte uitleg.

Ondergrond

Er worden twee soorten grondankers aangeboden. Standaard worden platte grondankers geleverd bij elk type speeltoestel. Deze ankers zijn speciaal ontworpen voor verankering in beton. Voor verankering zonder beton zijn indraaigrondankers zeer geschikt. Deze ankers, zoals de naam al doet vermoeden, kunnen direct in de grond gedraaid worden en zijn met name geschikt voor stevige ondergronden zoals taaie bodems of klei met gras. Beide type ankers zijn vervaardigd uit roestvrij materiaal, bestand tegen grondcondities en hebben een uitstekende vormvastheid.

Locatie van het houten speeltoestel

Voordat je een speeltoestel of schommel gaat monteren en plaatsen is het erg belangrijk dat je vooraf hebt bepaald waar je het product wilt plaatsen. Kies een veilige plek en houd er rekening mee waar de zon op staat, zodat je kan voorkomen dat de zon de hele dag op de glijbaan gericht is. Als je de juiste plek hebt gevonden kun je de grondankers plaatsen. Plaats de grondankers op twee hoeken van het speeltoestel en het liefst diagonaal ten opzichte van elkaar. Na het plaatsen van de grondankers voor de speeltoren is het ook belangrijk om de glijbaan te verankeren. Een stevige wind kan namelijk de glijbaan omhoog duwen, waardoor een knik in de glijbaan zou kunnen ontstaan. Ook zorgt het verankeren van de glijbaan voor extra stevigheid en voorkomt het speling bij het bevestigen van de glijbaan aan de speeltoren. Zie erop toe dat het speeltoestel of de schommel pas wordt gebruikt als het product volgens de montagehandleiding is gemonteerd en verankerd.

Gebruik en onderhoud van een houten speeltoestel

Een houten speeltoestel vormt een duurzame en flexibele aanvulling op de speelomgeving van kinderen. Volg onderstaande eenvoudige adviezen op om het beste uit het speeltoestel te halen:

 • Gebruik naaldhout voor de constructie van het speeltoestel, omdat dit betrouwbaar, makkelijk te hanteren en duurzaam hout is.
 • Aangeraden wordt om te kiezen voor (naald)hout dat van nature resistent is tegen insecten en houtrot, of een soort die onder hoge druk is geïmpregneerd.
 • Zorg ervoor dat je het hout controleert op de afwezigheid van grote knoesten.
 • Hout dat geschuurd en aan vier zijden geschaafd is heeft de voorkeur.
 • Zorg, voor een veilig en solide speeltoestel, ervoor dat de houtafmetingen binnen de marges vallen, zoals vermeld op de kits.
 • Volg de meegeleverde veiligheidsinstructies op, om de veiligheid te maximaliseren.

Duurzaamheid

Wanneer je een houten speeltoestel uit de webshop aanschaft, heb je de garantie dat je kinderen er lang van zullen genieten. Met een garantie van 2 jaar zijn onze speeltoestellen voorbeelden van stevigheid, duurzaamheid, innovatie en veiligheid. Want ongeacht de weersomstandigheden waaraan hij wordt blootgesteld beschikken de houten speeltoestellen over een buitengewone kwaliteit. Je kunt het speeltoestel zonder probleem buiten laten staan, mits je de instructies opvolgd: de onderdelen raken er niet door beschadigd en de veiligheid gaat er niet door achteruit.

Overige aanbevelingen

 • Let op het maximale aantal kinderen dat staat aangegeven.
 • Uitsluitend voor huishoudelijk gebruik.
 • Alleen geschikt voor buitengebruik.
 • Het maximale gewicht per gebruiker is 50 kg.
 • Niet geschikt voor kinderen jonger dan 3 jaar.
 • Geschikt voor kinderen van drie tot tien jaar oud.
Copyright © 2019 Speeltoestellen. All rights reserved.