Speelhuisjes

Speelhuisjes vormen een ideale basis om sociale interactie, creatief spelen en praktische vaardigheden te ontwikkelen. Wanneer je aan het rondkijken bent voor een houten speelhuisje voor in de tuin heb je veel keuze. Buiten de voorkeur van jou en je gezin spelen ook het beschikbare budget en de beschikbare ruimte een belangrijke rol. Er zijn bijvoorbeeld modellen voor een kleinere tuin, zonder glijbaan. Maar er zijn ook modellen voor de wat grotere tuin, met bijvoorbeeld een glijbaan en schommel. Ook heb je de keus voor een speelhuisje op de grond, of op poten.

Houten speelhuisje op de grond

Er zijn diverse modellen houten speelhuisjes die op de grond staan. De houten speelhuisjes die op de grond staan zijn voor de wat kleinere kinderen heel leuk, want ook zonder begeleiding kunnen zij het houten huisje betreden. Dit type houten speelhuisje is altijd later nog op een frame te zetten, waardoor je hem kan uitbreiden tot houten speeltoestel. Maar ook als je hem gewoon voor altijd op de grond laat staan, is het een ontzettend leuk speelhuis!

Houten speelhuisje op poten

Deze speelhuisjes staan hoger dan de speelhuisjes op de grond, vanwege de poten. Het voordeel van een houten speelhuisje op poten is dat de ruimte onder het speelhuisje ook nog gebruikt kan worden om te spelen. Dat is het voordeel van omhoog werken! Natuurlijk vinden kinderen het ook hartstikke leuk om eerst de trap op te moeten klimmen om vervolgens via de glijbaan de grond weer te bereiken. Met een houten speelhuisje op poten kan je heel veel kanten op.

Houten Speelhuisje voor kleine kinderen

Het leuke aan een houten speelhuisje op de grond is dat er al door de allerkleinste geheel zelfstandig mee gespeeld kan worden. Er is niet zoals bij een schommel of glijbaan de mogelijkheid dat een kind er vanaf kan vallen, dus hoef je als ouder niet constant hulp te bieden. Met een aanbod van verschillende speelhuisjes is er voor ieder wat wils. Ook de iets wat grotere kinderen kunnen nog veel plezier aan een speelhuisje beleven. Ze hebben een geheel eigen rijk, en een plek waar zij zich af en toe kunnen terugtrekken.

Houten speelhuisje voor de kleine tuin

Houten speelhuisjes zijn ideaal voor gezinnen met wat minder ruimte tot hun beschikking. Bij een houten speelhuisje heb je namelijk totale vrijheid in hoe groot het speelhuisje uiteindelijk wordt. Wil je alleen een speelhuisje? Of wil je er ook een glijbaan bij, wat hem groter maakt? De keus is aan jou. Hierdoor is er altijd een model wat perfect in jouw kleine tuin past! Verhuis je later en krijg je een grotere tuin? Dan kan je hem altijd uitbreiden! Bekijk de categorie “Speelhuisje” in de online webshop om de verschillende modellen te bekijken.

Houten speelhuisje zelf ontwerpen

Wil je zelf je ideale speelhuis ontwerpen? Dat kan ook! Er zijn verschillende modellen tot je beschikking om mee te starten. Vervolgens is de keus aan jou. Wil je er een glijbaan bij, een schommel of allebei? Of kies je voor een klimmodule, voor de echte avonturier? Als je hebt besloten je houten speeltoestel zelf te ontwerpen kom je er snel genoeg achter dat je ontzettend veel keus hebt, wat het alleen maar leuker maakt. Uiteindelijk heb jij een uniek houten speelhuis in je tuin staan, wat perfect aansluit bij de wensen van jouw gezin, de beschikbare ruimte en jullie budget.

Uitbreiden van speelhuisje naar speeltoestel

Je kunt er ook voor kiezen om klein te beginnen en later nog uit te breiden. De houten speelhuisjes die op de grond staan, kunnen namelijk later altijd nog op een frame worden geplaatst. Het leuke hiervan is dat als je kindje nog klein is je het speelhuisje op de grond in de tuin zet en er vanaf dag één al uren speelplezier mee beleefd kan worden. Eenmaal als je kind ouder is, kun je het speelhuisje op een frame plaatsen en heb je in een handomdraai het speelhuisje verbouwd tot een waar speeltoestel.

Copyright © 2018 Speeltoestellen. All rights reserved.